Ons Verhaal

Het verhaal achter de SBBvK

Het is begin 2007, de diagnose maagkanker dreunt in onze oren. Wilt, een sterke, gezonde vent van 42 jaar, vader van drie kinderen, blijkt ernstig ziek. Positief is dat er geen uitzaaiingen worden gezien op de scans en op 23 maart volgt er een operatie. Totaal onverwacht belanden we op die dag van het positiefste scenario in het negatiefste. Tijdens de operatie worden er toch uitzaaiingen gevonden in het buikvlies en er wordt besloten niets weg te halen. Er rest ons nog slechts chemokuren in de hoop het leven nog even te rekken. Een traject van zware kuren volgt, houdt de kankercellen enigszins onder controle. Wonder boven wonder verdraagt Wilt deze kuren heel goed maar na een jaar moeten we hiermee stoppen., afwachten is het advies.

Dit afwachten voelt voor ons niet goed en na vele uren speurwerk en een tip belanden we bij dr Vogl in Frankfurt. Hier starten we in 2008 met dezelfde chemokuren maar dan lokaal, via de lies, toegediend. Wilt blijft zich prima voelen, staat volop in het leven. En tegen alle verwachtingen in krijgen we eind 2008 te horen dat Wilt op dat moment kankervrij is. Helaas duurt deze periode slechts kort en er volgt wederom een reeks lokale chemokuren en voor de tweede keer met zeer goede resultaten. En nog steeds blijft de kwaliteit van leven, ondanks de vele chemokuren, erg goed.

Eind 2009 krijgen we het gevoel dat we iets willen doen met deze ervaring. We zien net wat teveel Nederlanders in de Duitse wachtkamer. We komen in contact met dr Maurice vd Bosch, interventieradioloog in het UMC Utrecht. Aan het einde van onze eerste afspraak is de Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker een feit. Naast de eigen strijd zetten we onze energie in om de beeldgestuurde behandelingen van kanker op de kaart te zetten binnen Nederland.

Begin 2012 slaat er geen chemokuur meer aan en beginnen de ziekte en de chemokuren hun tol te eisen binnen ons gezin. We zoeken opvolgers voor de SBBvK zodat die strijd door kan gaan en in 2013 komt Wilt te overlijden als gevolg van zijn ziekte.

Anno 2015 draait de SBBvK nog steeds door en wel met een nieuw bestuur en een nieuwe website: www.opererenzondersnijden.nl